Mám novostavbu z ytongu 375 + 10 cm polystyren vytápěnou podlahovým topením prostřednictvím kondenzačního plynového kotle CerapurSmart ZSB 14-3 CE + zásobníku TUV WD 160 B. Zvažuji vzhledem k aktuální situaci instalaci TČ. Rád bych tyto technologie zkobinoval, tedy topil a ohříval TUV prostřednictvím TČ a v mrazivých dnech přitápěl plynem. Na dotaci nejspíše nemám šanci dosáhnout, jedině, že bych jako primární topný systém označil krbová kamna, která mám v obýváku a nejsou napojena na žádný výměník, ale pochybuji, že by mi to prošlo... Takže bych samozřejmě potřeboval, aby byla cena TČ v rozumné výši. Je šance něco najít, aby to mělo alespoň nějakou návratnost, když nepotřebuji zásobník ani elektrokotel? Díky.
Pokud porovnám chod tč s vyrovnávací a přímo zapojeny do topné soustavy vždy vyjde lépe s vyrovnávací aku. Poklidný…
Pokud požadujete trochu kultivovaný chod TC a za ten nepovažuji přechod sinusovy mezi max frekvenci a ninimalni tak…
TProstě je to realita provozu a vidím.to na vzdálené zprávě TČ. VyrovnávačkaAku pomůže TC z defrostem,minimálně se…
Pokud umíte vypočítat chladnutí trubky, tak obratem opravíte pana Ráže a odstraníte tak další velkou část topenářského…
před 2 roky
Na dotaci nemáte šanci, radši to ani nezkoušejte ať není malér, rychle si dovedou zjistit kolik jste odebral plynu za…
před 2 roky
Pokud porovnám chod tč s vyrovnávací a přímo zapojeny do topné soustavy vždy vyjde lépe s vyrovnávací aku. Poklidný…
před 2 roky
50 odpovědí
Zobrazit všechny reakceNevhodný příspěvek
Pokud chcete upozornit redakci na diskusní příspěvek, který svým obsahem porušuje pravidla diskusí na portálu TZB-info, klikněte na tlačítko Odeslat. V diskusích jsou nepřípustné zejména příspěvky vulgární, urážlivé a nesouvisející s tématem dané diskuse.
Vyberte způsob sdílení