Tepelné čerpadlo k plynovému kotli

Rubriky:

FG Flash Gordon @flash.gordon před 2 roky04.04.2022 20:03:10
Tepelné čerpadlo k plynovému kotli

Mám novostavbu z ytongu 375 + 10 cm polystyren vytápěnou podlahovým topením prostřednictvím kondenzačního plynového kotle CerapurSmart ZSB 14-3 CE + zásobníku TUV WD 160 B. Zvažuji vzhledem k aktuální situaci instalaci TČ. Rád bych tyto technologie zkobinoval, tedy topil a ohříval TUV prostřednictvím TČ a v mrazivých dnech přitápěl plynem. Na dotaci nejspíše nemám šanci dosáhnout, jedině, že bych jako primární topný systém označil krbová kamna, která mám v obýváku a nejsou napojena na žádný výměník, ale pochybuji, že by mi to prošlo... Takže bych samozřejmě potřeboval, aby byla cena TČ v rozumné výši. Je šance něco najít, aby to mělo alespoň nějakou návratnost, když nepotřebuji zásobník ani elektrokotel? Díky.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejlépe hodnocené

Nejnovější příspěvky

50 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.