Jaká krbová kamna na chatu

Rubriky:

Reklama
PN Petr Novotný @petr.novotny747 před 2 roky05.04.2022 12:48:06
Jaká krbová kamna na chatu

Dobrý den, obracím se sem pro radu ohledně vytápení zděné chaty. Chata nemá žádné zateplení, stáří 40 let, postavena byla na letní obývání. Jedná se o nepodsklepený objekt o obytném půdorysu cca 60m2 + podkroví. Asi dvě třetiny přízemí zabírají obývák a kychyně, které jsou propojený bez dveří . Zbytek je chodba, WC a koupelna, nahoře dvě ložnice. V současnosti je v obýváku otevřený zděný krb z šamotových cihel. Ten však plně nevyhovuje. Dlouho trvá, než se cihly prohřejí, má velkou spotřebu, zabírá hodně místa v místnosti a mnoho tepla odchází komínem. Před krbem je nesnesitelné horko a vedle je zima. Rád bych krb zrušil a pořídil krbová kamna, která alespoň obytné přízemní místnosti vytopí lépe a rychleji (v minulosti ověřeno starými kamínky). Ideálně vzhledově v nějakém retro stylu. Předně bych zde rád bych požádal o zkušenosti. Co jsem se nerozhodl je, zda kamna pořídít s výměníkem a vytápet tak i jednu z ložnic, která je nad stávajícím obývákem s krbem. Kamna by měla umožňovat topení jak dřevěnými briketami, tak dřevěnými poleny délky kolem 35cm. Rád bych se vešel do 30-40 tisíc Kč. Poradíte prosím, s jakými kamny je dobrá zkušenost? Děkuji.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejlépe hodnocené

Nejnovější příspěvky

26 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.