Zdravím,
Chtěl bych se zeptat, mám dům z cca 70. Let a staré plechové radiátory, kotel budu měnit za nový kotel na tuhá paliva Blaze.
S kotlem jsem se rozhodl vyměnit i plechové radiátory za deskové radiátory. Je nutné měnit i trubky? ( Trubky vedou domem částečně v zemi ).
Je mi jasné, že nejlepší je to udělat při jednom vše, ale chci se zeptat, zda podle barvy, složení, kvality vody vypuštěné z otopné soustavy lze říci, zda jsou trubky relativně v pořádku? Starých plechových radiátorů mám většinou v místnosti 2ks a z celkových 19 ks starých se bude měnit na 11 nových. Už
Ptám se na vaše zkušenosti, zejména topenářů, vím, že je to takové věštění z koule...
Děkuji za odpověď.
Neni to vesteni z koule. Pokud dum byl obyvan a soustava nebyla vypoustena a napoustena, pak byvaji trubky v poradku a…
Proc nemaji, co delat? Pokud jsou v poradku, proc by nemohly slouzit dale???
Sice jsem vyslovil názor kuse, ale byl spíše n návodem pro zvážení všech pro a proti. Vím, že dnes nechce nikdo mít…
36 odpovědí
Zobrazit všechny reakceNevhodný příspěvek
Pokud chcete upozornit redakci na diskusní příspěvek, který svým obsahem porušuje pravidla diskusí na portálu TZB-info, klikněte na tlačítko Odeslat. V diskusích jsou nepřípustné zejména příspěvky vulgární, urážlivé a nesouvisející s tématem dané diskuse.
Vyberte způsob sdílení