akumulační nádrž NADO 750 l, V6

Rubriky:

Milan Švagr @milan.svagr před 2 roky10.04.2022 18:25:59
akumulační nádrž NADO 750 l, V6

Dobrý den
Potřeboval bych se poradit. NADO 750 l, V6 se mi líbí že obsahuje vice možností ohřevu. Je obsažen i průtokový ohřev TUV.Vše v jednom. Ale. Mám několik otázek. 1) Ohřeje se mi 1/2 325Lnádrže když budu mít elektr.topnou spirálu na noční proud 2,2kw kombinací fotovoltaiky. Stačí do 40 °C.V podstatě když bude topná voda vcelku 750 l zda to funguje že nad spiralou ( umístění polovina nádrže) v horní časti bude teplá a ve spodní studená? Nebude se voda rychle ochlazovat když nepujde el ohřev? Je míněno hlavně v letním období.
Není lepší boiler samostatný 160 l a samostatná akumulační nádrž?
Ještě bych se rád zeptal zda by akunádrž mohla fungovat samotížně bez objehových čerpadel. Mám výhodu že mám vysoký strop mohu ji umístit mezi top stoupačky a nejnižší bod zpátečky .Jaký musí být výškový rozdíl spodku akunádrže a vstupu vracečky do kotle?A naopak pod nejvyš vrcholem stoupačy v kotelně? Budu mít zatím kotel na tuhé paliva OPOP .
- Mám samotížné topení které funguje bezva. Kotel oppo cca 25let, který budu měnit též za opop, též na tuhý paliva 4tř. ale koukal jsem, že má poloviční vstupy topné vody od výrobce než starý. Nebude to mít vliv na funkci vytápění samotíží? Nebudu muset instalovat objeh,čerpadlo?
Děkuji s pozdravem Milan.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

7 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.