Jaké vytápění zvolit pro nebytový prostor v bytovém domě

Rubriky:

LK Luboš Kramár @lubos.kramar před 2 roky13.04.2022 10:21:38
Jaké vytápění zvolit pro nebytový prostor v bytovém domě

Dobrý den,

koupili jsme nebytový prostor pro provozování živnosti, jedná se o 60m2 (3 místnosti) v suterénu cihlového bytového domu, do prostoru se chodí z ulice po několika schodech dolů, je cca do poloviny až dvou třetin pod zemí a zbytek je nad. Dům je starý, izolován není, zdi mají půl metru. Nachází se ve městě a dle stavu prostor nedochází k nějakému většímu zatékání vody. Máme stranou finance na kompletní osekání zdí na cihlu, natahání nových sítí a následné nové nahození + sanace. Prostor bude v provozu minimálně po-pá a minimálně 8 hodin, možná i o víkendech. Pokud nějaký kolega využije možnost nájmu, bude prostor v provozu mnohem častěji. Chodit tam budou i klienti.
Nyní je tam napojen starý plynový kotel s vlastním plynoměrem, ten ohřívá vodu v topení i užitkovou. A my vůbec nevíme, zda bychom to neměli ještě rychle přepočítat a kotel vyměnit.. Ale za co? V tomto se vůbec nevyznáme... Neporadíte prosím? Je možnost využít třeba nějaké dotace na nějaký rozumný zdroj? Ještě dodám, že všechny jednotky v domě jsou ve vytápění samostatné.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

18 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.