Ahoj. Dumam nad vhodným způsobem vytápění. Už jsem sem psal několikrát, ale vždy asi specificky.
Mam bungalov 95m2 z roku 2008. Zatepleni není ideal. Podlaha 8cm, strop 25cm, zdivo 40cm porotherm dutá a 5cm eps. Dnes mám plyn a teplovzdusnou vlozku. Mam vysoké priznane stropy 3,6 a, 3m.
Co byste mi poradili na vylepseni? Přemýšlím nad invertor klimou a rekuperací pro rozvod tepla z TČ vzduch-vzduch z hlavní místnosti kde máme i krb. Reku primárně pro větrání ale sekundárne pro rozvod teplého vzduchu. Vlozku nevím jaké výkonnosti. Jsme tu 2 roky.
Diky. Půdorys i řez mohu dat.
Já se samozřejmě nemýlím. Ustálený stav je takový, kdy je systém v rovnováze, kde příkon kopíruje ztráty. Tím…
Ignore si samozřejmě klidně dejte, ale ve Vašem zájmu neodpovídejte na dotazy týkající se topení.
Ano, prekvapivo je. Aj ked sa to na prvy pohlad nemusi zdat. Funguje to zhruba takto: 1. Kotol, alebo TC zohreje…
218 odpovědí
Zobrazit všechny reakceNevhodný příspěvek
Pokud chcete upozornit redakci na diskusní příspěvek, který svým obsahem porušuje pravidla diskusí na portálu TZB-info, klikněte na tlačítko Odeslat. V diskusích jsou nepřípustné zejména příspěvky vulgární, urážlivé a nesouvisející s tématem dané diskuse.
Vyberte způsob sdílení