Dobry den,
Tím to bych chtěl oslovit širokou veřejnost o prosbu kdo by byl ochoten mi pomoci z řešením moje ho topného systému. Potřebuji poradit a jsem i ochoten za schéma zapojení zaplatit které by fungovalo, nejsem topenář ani vodař a cítím že řešení vytápění bylo firmou blbě navrženo a co nebylo od začátku blbě tak postupem času se projevilo.
Mam tepelné čerpadlo nibe F 2120 které mi topí do nádrže 800L kde je 3m3 tepelný výměník do teto nádrže topí dřevosplyňující kotel ATMOS 25KW
k temu mám připojenu nádrž 500L
A ještě aby to nebylo málo tak je tam další nádrž 500l NADO z vnořeným zásobníkem 120l
a do teto nádrže mám připojený termický solární systém.
Do nádrže 500L jsem musel ještě připojit elektrickou spirálu 3x6KW z důvodu přetoku z fotovoltajiky.
S čím potřebuji poradit když topím s TČ tak je v domě zima ,Proč TČ musí ohřát 800L+ asi 200L vody co je v radiátorech a to trvá a včil není to finančně výhodné tak topím dřevem v ATMOSU.
Moje představa by byla do systému vložit deskový 3m výměník + aspoň100l bojlér na odmrazení čerpadla ale nevím jak to zapojit.
Byl by ochoten se někdo ozvat případně pomoc z realizací ???
Zda li by se někdo našel kdo by byl ochoten mi poradit co s tím mám dělat pošlu i schéma původního zapojení .
Snad se někdo ozve,
Předem moc děkuji
PaRa
11 odpovědí
Zobrazit všechny reakceNevhodný příspěvek
Pokud chcete upozornit redakci na diskusní příspěvek, který svým obsahem porušuje pravidla diskusí na portálu TZB-info, klikněte na tlačítko Odeslat. V diskusích jsou nepřípustné zejména příspěvky vulgární, urážlivé a nesouvisející s tématem dané diskuse.
Vyberte způsob sdílení