Pomoc při opravě kotelny

Rubriky:

RP Radek Pařenica @radek.parenica před 2 roky20.04.2022 08:45:34
Pomoc při opravě kotelny

Dobry den,
Tím to bych chtěl oslovit širokou veřejnost o prosbu kdo by byl ochoten mi pomoci z řešením moje ho topného systému. Potřebuji poradit a jsem i ochoten za schéma zapojení zaplatit které by fungovalo, nejsem topenář ani vodař a cítím že řešení vytápění bylo firmou blbě navrženo a co nebylo od začátku blbě tak postupem času se projevilo.
Mam tepelné čerpadlo nibe F 2120 které mi topí do nádrže 800L kde je 3m3 tepelný výměník do teto nádrže topí dřevosplyňující kotel ATMOS 25KW
k temu mám připojenu nádrž 500L
A ještě aby to nebylo málo tak je tam další nádrž 500l NADO z vnořeným zásobníkem 120l
a do teto nádrže mám připojený termický solární systém.
Do nádrže 500L jsem musel ještě připojit elektrickou spirálu 3x6KW z důvodu přetoku z fotovoltajiky.
S čím potřebuji poradit když topím s TČ tak je v domě zima ,Proč TČ musí ohřát 800L+ asi 200L vody co je v radiátorech a to trvá a včil není to finančně výhodné tak topím dřevem v ATMOSU.
Moje představa by byla do systému vložit deskový 3m výměník + aspoň100l bojlér na odmrazení čerpadla ale nevím jak to zapojit.
Byl by ochoten se někdo ozvat případně pomoc z realizací ???
Zda li by se někdo našel kdo by byl ochoten mi poradit co s tím mám dělat pošlu i schéma původního zapojení .
Snad se někdo ozve,
Předem moc děkuji
PaRa

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

11 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.