Odvětrání pultové střechy

Rubriky:

Reklama
PJ Petr Jalůvka @petr.jaluvka před 2 roky20.04.2022 13:44:23
Odvětrání pultové střechy

Zdravím, máme problém s vlhkosti na půdě, zřejmě z důvodu nedostatečného odvětrání půdy. Dům jsme koupili na podzim, jedná se o novostavbu s pultovou střechu 9x15 se sklonem 10st. s asfaltovým šindelem IKO pro sklon do 9,5st. Pod šindelem je nějaká fólie, pak prkenný záklop přibitý na krokvích. Po obvodu je polystyren dotažen až téměř ke střeše, trámy jsou zvenku zakryté palubkami, takže moc prostoru k větrání není. Na půdě se nám zespod záklopu objevila plíseň. Měřil jsem vlhkost a neustále se drží okolo 70%, což mi příjde moc. Aktuálně to řeším s dodavatelskou firmou a ta navrhuje navrtat do protilehlých stěn několik otvorů, které by měly s odvětráním pomoct. Rád bych se, ještě před vrtáním do baráku, poradil, jestli navrhované řešení bude fungovat (někde jsem četl, že to funguje do 10m šířky a dům má 15m) a jestli případně neexistuje nějaká jiná, lepší možnost jak půdu odvětrat. Najde se někdo kdo poradí? Děkuji

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

13 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.