TZB-info - Porovnání nákladů na…
Výpočet a grafické porovnání nákladů na vytápění, teplou vodu a elektrickou energii v budovách. Do porovnání jsou zahrnuty náklady na topení, přípravu teplé vody, ostatní spotřebu elektřiny v domě a…
Ahoj, dokáže někdo odhadnout, poradit jaká bude platba za energie při přechodu z kotle na pelety na el. kotel nebo tepelné čerpadlo?
Mám dvoupatrový nezateplený dům, automatická kotel na uhlí/pelety 17KW, letos jsem spálil :
6000kg pelet cca. 42000Kč
+ zaplatil za elektriku (D25D – Akumulace 8) VT 9 222 kWh + NT 3 130 kWh cca. 40000Kč (vodu nahřívám el. bojlerem)
celkem tedy za elektřinu a vytápění cca 80000Kč
dokáže někdo na tomto základě odhadnout částku při přechodu na el. kotel nebo tepelné čerpadlo?
Určitě tu je někdo kdo topil uhlím/peletama a přešel tak má porovnání. Od dvou lidí mám info že po přechodu z automatu na ulí na tepelné čerpadlo mají náklady ješte o něco menší, ale neznám nikoho kdo přecházel na el. kotel nebo akumulačky což mě zajímá víc.
děkuji
Těch 10Kč/kwh nechám bez komentáře. Mám zde spotřeby a výrobu kwh dvou RD nezateplených. COP 4. Máte data z tč…
před 2 roky
Pepíku, je to smutné a až děsivé. Ale máte pravdu. I ta peleta je na KW/h téměř čtvrtinová. To jste do toho nezahrnul…
před 2 roky
Dobrý den. No vypočítat to můžete poměrně snadno potřebujete asi 30MWh na topení m při dnešních cenách 10kč…
před 2 roky
19 odpovědí
Zobrazit všechny reakceNevhodný příspěvek
Pokud chcete upozornit redakci na diskusní příspěvek, který svým obsahem porušuje pravidla diskusí na portálu TZB-info, klikněte na tlačítko Odeslat. V diskusích jsou nepřípustné zejména příspěvky vulgární, urážlivé a nesouvisející s tématem dané diskuse.
Vyberte způsob sdílení