Přechod ze staré betonové roury do KG

Rubriky:

Reklama
MK Marek K @marekzvedavy před 2 roky22.04.2022 10:01:42
Přechod ze staré betonové roury do KG

Dobrý den, řeším, jak ze staré betonové trubky (trouby?) o vnějším průměru 22 cm vhodně přejít na KG trubky ideálně DN125. Zkoumám KGUS přechodky (z kameniny), ale v úvahu připadá jen DN 200, která má na té přechodové straně (na kameninu) vnitřní průměr 25 cm. Alespoň by šla volně nasunout na betonovou rouru, ale jak vzniklou mezeru vhodně utěsnit? Navíc nevím, zda je ta betonová roura kulatá, ze spodní strany je "rovná". Ale vejčitá není, jen ta rovinka zespoda. Nasunout, a spáru vhodně vybetonovat (a kolem celého spoje)?

Jenže i tak skončím s KG přechodkou pro pokračování DN 200 trubkou... což nechci, potřebuji jít na cca poloviční průměr. Ale přechodky do nižších průměrů se "logicky" nevyrábí / nenašel jsem. Nevím si rady.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

7 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.