Problémy se střídačem Goodwe GW8K-ET a baterií Risen SYL

Rubriky:

Reklama
JG Jan Grulich @jan.grulich689 před 2 roky22.04.2022 18:29:52
Problémy se střídačem Goodwe GW8K-ET a baterií Risen SYL

Mám FVE od S-Power se střídačem Goodwe GW8K-ET, 11,1kWh Li-ion baterií Risen SYL HomeESS HV3700 a 10 x 450W panely AEG a bohužel velké problémy jak s baterií, tak se střídačem a bohužel i s dodavatelem.

Baterie se stále nabíjí na 85%, pak "poskočí" na 100% a sníženým výkonem 1,4kW se dobíjí ještě cca 30 minut, takže výpočtem jsem došel na max 90% jmenovité kapacity. Nabíjení se vždy ukončí alarmem přebití baterie. Po měsíci se mi SOH snížilo na 99%. Vlastnosti nabíjení u této baterie nastavit nejde, protože ji střídač nepodporuje, pouze toleruje. Vše je tedy dáno BMS.

Měnič se zasekává ve stavu, kdy nebere z baterek ani při 350W spotřebě a vše jede z DS. Někdy, když je malá spotřeba jede z DS i celou noc.
Zjistil jsem, že záleží na vyvážení fází. Pokud je spotřeba vyvážená, jede z baterek i 150W.

Jindy se zasekne ve stavu, že trvale dobíjí baterky cca 130W z DS a baterky přitom nejsou na minimu kapacity.

A hlavně mám problém se střídačem, který pořád něco bere z DS a v ten samý okamžik to samé zase do DS na jiné fázi dodává. Střídač si totiž drží svoji sdruženou výkonovou nulu, tedy aritmetický součet fází. To ale nefunguje v naší české DS, kde se měří a počítá každá fáze zvlášť. Denně to dělá 1,5-2,5kW nákup - prodej. A protože jsem u ČEZu, tak prodej je vlastně darování, tedy ztráta. Například za březen to bylo nákup 88kWh a ztráta 47kWh.

Ze stejného důvodu chybného výpočtu odběr-dodávka jsou data v SEMS portálu značně zkreslená, odběr o cca 12%, ale dodávku ukazuje pouze 1/3 skutečné hodnoty !!! Na to mi dodavatel odpověděl, že data jsou jen orientační. Ano, poznáte tak že tam opravdu něco teče, ale nic víc.

Měnič má ještě další specifikum a to, že si neumí aktualizovat čas. On se nikde v SEMS, ani v PV Masteru neobjevuje a tudíž nejde nastavit, ale je nutný pro EKO režim, kde jsem zjistil, že se nabíjí jindy, než má nastaveno.

A to nemluvím o WiFi, která se pořád resetuje, odpojuje a nekomunikuje. Dovedl jsem přímo ke střídači LAN kabel s WiFi jen pro střídač, ani to ale nepomohlo.

Vše jsem podrobně zdokumentoval a reklamoval u dodavatele S-Power a reakce byly jen zcela nepodložené výmluvy a když jsem doplatil fakturu, tak přestali komunikovat úplně. Ani neopravili ten špatný čas na střídač.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejlépe hodnocené

Nejnovější příspěvky

68 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.