Štít půdy - zpevnění + zateplení

Reklama
KT Karel Tomášek @karel.tomasek před 2 roky23.04.2022 18:17:10
Štít půdy - zpevnění + zateplení

Dobrý den.

Požádám zdejší diskutující o radu, názor či zkušenost.

Plánujeme půdní vestavbu a zjišťujeme jak zpevnit a zároveň zateplit stěnu štítu.
Jedná se o klasický štít staršího domu, obvodová zdivo domu je plná cihla 45cm - poté věnec - následuje nadezdívka do výše 1m o síle 30cm a poté vlastní štít na cihlu 15cm zpevněný třemi sloupky. Štít je z venkovní strany zateplen 10cm EPS - 0,039.

Jde nám samozřejmě o to, čím vyplnit prostor mezi sloupky, abychom dosáhli stejné tloušťky zdi po celé délce a z čeho udělat předstěnu pro lepší zateplení.

Návrh většiny oslovených stavitelů je dát mezi sloupky vatu a sjednotit sílu zdiva a poté předstěnu s 10cm vaty, parozábranu a SDK. Zde se obávám vzniku kondenzátu mezi cihlou a vatou.

Já jsem uvažoval, že bych prostor mezi sloupky vyzdil klasickou plnou cihlou ( mám jich dost ) nebo 15cm Porfixem a tím sjednotil sílu stěny štítu a až poté předstěna s 10cm vatou + parotěs + sdk.

Děkuji předem všem o názor, zkušenost či radu.

Přeji hezký den. Tomášek

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

1 odpověď

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.