Ztracené bednění - vyrovnání první nebo seříznutí poslední řady

Rubriky:

Reklama
PT Petr Toman @petr.toman598 před 2 roky24.04.2022 21:18:42
Ztracené bednění - vyrovnání první nebo seříznutí poslední řady

Mám základový pás pod dvěma budoucími stěnami jednopatrové přístavby domu. Půdorys těchto základů je tedy "L", rozměru 6×10 m, výška pasu 60 cm, šířka pod kratší zdí 60 cm, pod delší zdí 90 cm. Na pasu bude ještě základová zeď ze ztracáku 30 cm širokého, vysoká 1,15 m, tedy 4 nebo 5 řad ztracáku. Zkušebně jsem natáhl první řadu a výškově mně tam lítá 4-5 cm (nejnižší bod je zrovna v rohu toho "eLka".

A teď k hlavní mé otázce.
Mám první řadu dorovnat do váhy, nebo to můžu takhle vyskládat s tím, že finální pátou řady seříznu do roviny (budu ji stejně řezat tak jako tak kvůli zalití betonu podlahové desky i nad ztracáky)? ...případně udělat o řadu míň a poslední řadu došalovat (zároveň šalování pro desku, idealně rovnou XPSem)? To by bylo nejméně pracné (a nejefektivnější) řešení.

Upraveno autorem před 2 roky
Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

17 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.