servisní prohlídka plynového kotle

Reklama
RL Robert L. @robert.l před 2 roky25.04.2022 13:50:51
servisní prohlídka plynového kotle

Dobrý den, rád bych se zde poradil. Potřeboval jsem provést servisní prohlídku plynového kotle zn. Junkers. Obvolal jsem asi 4 dodavatele a všude byla cena cca. 2400 Kč včetně DPH a dopravy. Kotel mám z roku 2012 a dosavadní prohlídky se pohybovaly v cenách od 1000 do 1500. Jeden dodavatel služby mi po telefonu sdělil, že jsou ochotni servisní prohlídku provést za 1800 Kč a vzhledem k tomu, že jsem jim dohodil souseda ,tak by se i doprava dělila na polovic. Přijeli , otevřeli kotel a po chvilce zjistili, že díl z výměníku nejde vyndat kvůli zapečenému nánosu, že musí použít kyselinu na uvolnění a tu s sebou nemají a dále mi ukázali díl se zapalovacími tryskami s tím, že jsou sice funkční, ale načaté, že by se to vyplatilo preventivně vyměnit s tím, že díl stojí 1500. Já souhlasil a s tím odjeli. Byl jsem jasně srozuměn s tím, že budu navíc platit 2000 ( tedy ten díl a kyselinu ) . Přijeli za týden nalili kyselinu pak výměník vyčistili vyměnili ten díl a odešli po cca. hodině s tím, že je to hotové, ale blikání (In) na kotli neumění zrušit . Chtěl jsem platit, ale oni, že mi přijde faktura. Za 14 dnů přišla faktura na 5900. Samozřejmě jsem se divil. Počítal jsem cca. 4000. Na faktuře byly najednou ceny s DPH úplně jiné - doprava 747, čištění 2990 a servisní prohlídka 2130. Odepsal jsem jim, že se mi to nelíbí, že jsem byl obeznámen s cenami, proto jsem si je vybral mezi konkurencí a pokud by mi uváděli ceny jaké si fakturují, tak bych si je logicky nevybral. Pán mi sdělil, že co si to dovoluji mu vůbec psát, že mám koukat zaplatit, že cena 500 byla jen za kyselinu, ale práce se platí solo. Když jsem mu namítal, že čištění je úkon v základní ceně, kterou si určili 1800 tak mi sdělil, že to není pravda, že se jedná pouze o prohlídku a pokud v rámci prohlídky zjistí nutnost čistění, tak se je další zvlášť placený úkon. Já jsem pak volal na dvě konkurenční firmy, kde mi jasně řekli, že v ceně jejich 2400 je doprava, čistění, seřízení a kontrola funkčnosti a celý ukon je na dvě hodiny . I přes vyhrožování pána od servisu jsem mu zaplatil jen 4500 Kč a rozhodl jsem se zbylých 1400 neakceptovat. Zajímalo by mě ale, zda je moje domněnka správná, že čištění by mělo být v ceně základní servisní prohlídky a zda je jednání pána v pořádku.

Děkuji moc za vaše případné názory.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

2 odpovědi

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.