Vytápění elektrickými rohožemi a fóliemi

Rubriky:

Reklama
OK Mirek Dušín @mirekdusin před 2 roky27.04.2022 15:03:06
Vytápění elektrickými rohožemi a fóliemi

V rodinném domě o podlahové ploše 130m2 topíme kombinací elektrických topných rohoží a fólií od Fénixu Ecoflm a Ecofloor. Elektřinu tedy používáme k topení, vaření, ohřevu vody (bojler) a k běžnému provozu ostatních věcí. Ročně máme spotřebu kolem 12 mWh NT a 1 mWh VT. Měli jsme štěstí, protože jsme si na začátku září zafixovali ještě relativně rozumné ceny a zdražování na nás zatím nemá takový vliv, přesto si ale říkám, že jsme před pěti lety, kdy jsme stavěli, měli možná spíš jít do teplovodní podlahovky, na kterou bych teď mohl připojit TČ - to ale s elektrickými rohožemi a kabely nepřipadá v úvahu.

Mám s tímhle systémem vůbec nějakou možnost, jak snížit spotřebu? Vím, že bych si mohl pořídit soláry, ale počítám, že to by kdo ví jakou úsporu nejspíš nepřineslo. Budu rád, když mi k tomu napíše někdo, kdo se v tom vyzná líp než já (skoro vůbec ;) ). Díky.

Upraveno autorem před 2 roky
Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejlépe hodnocené

Nejnovější příspěvky

38 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.