Zasypání dutin pod podlahou - základovou deskou

Rubriky:

Reklama
Vít Šťastný @vs před 2 roky28.04.2022 09:23:38
Zasypání dutin pod podlahou - základovou deskou

Zdravím, při rekonstrukci 120let staré podstávkové chalupy, jsem začal řešit neodtékající kanalizaci (nutnost každé dva měsíce čistit vapkou cca 20m), takže jsem rozboural cca 13 z 20 dvaceti metrů podlah a zjistil, že se jedná o kameninu (vnitřní průměr 15cm) spojovanou betonem, položenou prakticky v rovině (sklon asi 2-3cm na 7 metrech), navíc se v podlaze klikatí (položená do oblouků?!), napojení plastových stoupaček na kameninu řešeno průrazem do kameniny a oplácáno betonem. Našel jsem 4 místa, kde voda jednoduše vytéká z trubek do zeminy pod betonem (při rekonstrukci v 1996 vyhrabali staré podlahy a vylili asi 10cm betonu, asfaltová izolace a 4-5 cm betonu, izolace není nijak napojená na původní zdi, prostě končí u zdí), v těcho místech jsou kaverny (když jsem boural podlahu, tak jsem se do jich zbíječkou propadl) vymleté vodou. Samozřejmě díru zvětším a zasypu, jen se chci zeptat, jak a čím, jestli stačí jílovitá zemina z výkopku za domem? Ručně upěchovat?

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

2 odpovědi

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.