STORION SMILE T10-HV a 9.9 kWp/16.40 kWh

Rubriky:

Reklama
JC Jiří Chvátal @jiri.chvatal506 před 2 roky01.05.2022 18:58:24
STORION SMILE T10-HV a 9.9 kWp/16.40 kWh

Namontováno před 2 dny s 9,9kWp a 16,4kWh baterií, zatím nevyměněný elektroměr, tedy jedu bez přetoků a čekám na výměnu a paralelní připojení. Zatím jsem se zaměřil na to co nejvíc využít a sledovat a porovnat údaje monitoringu oproti elektroměru, pokud jde o doběry ze sítě. Toto býval problém u starších verzí T10, kde byl vevnitř měnič Goodwe. Za 2 dny provozu jsem vysledoval, že při 24/7 topení TČ, vytížení výkonným PC a jinak běžném provozu domácnosti, zapojené 3F, bez toho, aby někdo řešil nějaké rozdělení mezi fáze, tak za celý den provozu monitoring ukazuje doběr ze sítě 0,19 kWh, realita na elektroměru je cca 0,25-0,3kWh (tj. max 2,50 Kč/den) při spotřebě téměř 15kWh/den, takže za mě naprosto v pohodě a jsem v tomto spokojený. Pokud jde o výrobu, tak jsem zatím omezený výrobou do limitu akt. odběru, takže je to nerelevantní. Jsem naprosto nadšený tím, že je měnič naprosto tichý díky pasivnímu chlazení, při plném výkonu a dobíjení baterie na něj položím ucho a není slyšet naprosto nic a to jsem dost citlivý na různé vysokofrekvenční a jiné zvuky. Takové ručičkové nástěnné hodiny jsou proti tomu nehorázně uřvané. Tady není slyšet nic a pasiv je vyloženě vlažný, jen malinko víc, než teplota lidské ruky. Uvidíme, jak se bude chovat po výměně elektroměru za 4Q a bude možné prodávat přebytky.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejlépe hodnocené

Nejnovější příspěvky

79 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.