Zateplení starého domu s povalovými stropy

Reklama
RS Richard S @ceceq před 2 roky06.05.2022 21:47:57
Zateplení starého domu s povalovými stropy

Dobrý den,
Rekonstruuji starší rodinný domek svépomocí a řeším zateplení. Dům má povalové stropy s vrstvou suti/hlíny a půdovkami. Plánuji všude v domě sdk podhledy. Bohužel stropy nejsou nijak vysoké a sdk budu dávat vždy co nejvýše abych měl alespoň 245 cm finální výšku stropu. Aktuálně likviduji suť abych odlehčil stropy a zaroven ziskal cm na půdě k dobru. Rád bych udělal do budoucna obytné podkroví ale nejprve dodělat spodek abychom se mohli nastěhovat. Rád bych použil vatu k zateplení podlahy podkroví, kterou bych později chtěl použít na zateplení strěchy. Prozatím ale chci pouze pochozí půdu sloužící jako odkladiště. Plánoval jsem vytvořit dřevěné rošty z fošen, mezi ně 14cm ursa df38. Pak křížem zase rošt a 14cm vaty (14cm mám i výšku krokví). Nevím čím zaklopit a kam dát jakou folii. Nebo zvolit úplně něco jiněho? Nevím co vychází finančně nejvýhodněji. Prosím o doporučení. Stále nevím jestli řešit jako difuzne otevrenou nebo uzavrenou konstrukci. S parozábranou nebo bez, možností použít OSB?
Děkuji.

Upraveno autorem před 2 roky
Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

0 odpovědí

Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.