Odvod vody z drenáže

Reklama
PK Pavel Kopinec @pavel.kopinec před 2 roky07.05.2022 12:09:58
Odvod vody z drenáže

Dobrý den, prosím vás o radu.

Kolem domu mám drenáž, která je zatím svedena do nejnižšího místa v rohu domu. Teď řeším, kam dál vodu od domu odvést. Nemám představu, kolik vody drenáž od domu odvede, proto řeším různé varianty.

1) Vsakování do zahrady - nechci přitížit sousedovi. Domy máme od sebe vzdálené 22 m. Plot zahrady mám od domu 14 m. Nevím, jak daleko mám vodu odvést, aby to mělo cenu a na druhou stranu abych nepřitížil sousedovi. (Viz měření z katastru) - levné provedení.

2) Nádrž na vodu, do které bych svedl i dešťovku, kterou bych pak mohl využít. Akorát bych nádrž musel umístit dost hluboko kvůli hloubce drenáže. Svod ze střech vede stejnou cestou, tak s tím by problém nebyl. Výrazně dražší řešení. Jedná se zatím o dům na víkendy, v budoucnu možná i k bydlení. Případně má někdo tip na firmu/nádrž za rozumnou cenu? Kdybych měl jít touto cestou, snažil bych se vodu využít i např. na splachování a zalévaní zahrady. Podle kalkulaček mi vychází nádrž 5-6 m3.

Předem vám děkuji za rady.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

4 odpovědi

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.