Instalace tepelneho cerpadla k stavajici krbove vlozce.

Rubriky:

Reklama
MZ Michal Zacek @michal.zacek751 před 2 roky09.05.2022 12:59:54
Instalace tepelneho cerpadla k stavajici krbove vlozce.

Zdravim mistni odborniky

Se sousedem mame stejne resene vytapeni, krb. kamna s teplovodni vlozkou plus el. kotel a oba jsme v hospode u piva premysleli nad tepelnym cerpadlem. Soused byl rychlejsi a nechal si udelat par nabidek na instalaci tep. cerpadla vzduch-voda. Nejlevnejsi byla za cca. 300k, coz mi tedy prijde docela dost, ale co me prekvapilo bylo tvrzeni, ze by byl problem provozovat spolecne krbovou vlozku plus tep. cerpadlo. Ze pry je to problem.
Tak nejak jsem predpokladal, ze to bude stejne jako s el. kotlem. Kdyz zatopim v krbu, el. kotel se vypne a protoze ja ho mam v nevytapene stodole kdyz je zima obcas si pusti cerpadlo, aby v nem nezamrzla voda. Chapal bych problem s teplotou vody v topeni (oba mame klasicke radiatory), ale proc by mel byt problem s topenim v krbu to tedy netusim.
Takze bych mel dve otazky:
1. Jaka by podle vas mohla byt realna cena za instalaci tep. cerpadla vzduch-voda, jde v podstate jen o pripojeni na stavajici topeni.
2. Opravdu je nejaky problem s provozovanim krbovych kamen s tepl. vlozkou a tepelneho cerpadla?

Dekuji

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

2 odpovědi

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.