Dokazuje distributor nelegální přetoky FVE jen podle jejich elektroměru?Mám zhotovenou od firmy fve 10kw s akumulací. Nyní se už nachází ve stádiu, že je zapojena, ale ještě není vyřízeno připojení, poněvadž někde v kanceláři zapomněli podat žádost a stále se to vleče. Jelikož je teď pořád slunečno, tak i přes to, že je to nelegální ji mám tendenci občas zapnout. Vše funguje tak jak má, ale i když jsou přetoky do sítě staženy na nulu, tak na wattrouteru (sdm630 v2) pomalu nějaké waty naskakují. Za den to může udělat klidně i kw. Kdybych měl od distributora nějaký novější elektroměr, tak si to zapnout asi netroufnu, ale máme ještě starý model s kotoučema, takže tam žádné upozornění, že je přetok nehrozí.
Mne by spíš zajímalo, pokud bude někdo z distribuce v budoucnu měnit v ER elektroměr za 4Q, a náhodou si všimne na wattrouteru, který je hned vedle ER, že je tam namotáno několik kw zpět do sítě , jestli mi z toho hrozí nějaký postih (jestli z tohoto údaje mohou vycházet), když to vlastně není jejich cejchované a plombované měřidlo, ale jenom wattrouter, který je součástí FVE. Ještě mne napadlo vynulovat v něm ten údaj o celkovém přetoku, ale to u tohoto typu asi nelze, nebo jsem na to zatím ještě nepřišel. Některé údaje smazat jdou, ale tento celkový asi bohužel.