Dokazuje distributor nelegální přetoky FVE jen podle jejich elektroměru?

Rubriky:

Reklama
ZP Zbyněk Pipek @zbynekpipek před 2 roky14.05.2022 01:36:50
Dokazuje distributor nelegální přetoky FVE jen podle jejich elektroměru?

Mám zhotovenou od firmy fve 10kw s akumulací. Nyní se už nachází ve stádiu, že je zapojena, ale ještě není vyřízeno připojení, poněvadž někde v kanceláři zapomněli podat žádost a stále se to vleče. Jelikož je teď pořád slunečno, tak i přes to, že je to nelegální ji mám tendenci občas zapnout. Vše funguje tak jak má, ale i když jsou přetoky do sítě staženy na nulu, tak na wattrouteru (sdm630 v2) pomalu nějaké waty naskakují. Za den to může udělat klidně i kw. Kdybych měl od distributora nějaký novější elektroměr, tak si to zapnout asi netroufnu, ale máme ještě starý model s kotoučema, takže tam žádné upozornění, že je přetok nehrozí.
Mne by spíš zajímalo, pokud bude někdo z distribuce v budoucnu měnit v ER elektroměr za 4Q, a náhodou si všimne na wattrouteru, který je hned vedle ER, že je tam namotáno několik kw zpět do sítě , jestli mi z toho hrozí nějaký postih (jestli z tohoto údaje mohou vycházet), když to vlastně není jejich cejchované a plombované měřidlo, ale jenom wattrouter, který je součástí FVE. Ještě mne napadlo vynulovat v něm ten údaj o celkovém přetoku, ale to u tohoto typu asi nelze, nebo jsem na to zatím ještě nepřišel. Některé údaje smazat jdou, ale tento celkový asi bohužel.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

21 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.