¨Sněhové zábrany na plechové krytině

Rubriky:

Reklama
Petr Švec @petr.svec812 před 2 roky18.05.2022 07:46:32
¨Sněhové zábrany na plechové krytině

Dobrý den, rád bych se zeptal na vaše zkušenosti / názory. Řeším sjíždění sněhu z jedné střechu na druhou, která se nachází o 1m níže.
Jde o to, aby nedošlo k poškození níže položené krytiny (sklený laminát). Horní střecha je profilovaná Lindab Ideal. Lindab dodává originální zábrany ze dvou trubek nad sebou. Obchodník, který má lindab s sortimentu mě však od tohoto odrazuje, jelikož prý pod spodní trubkou stejně určitá část sněhu projde (mezerou mezi trubkou a krytinou) a navrhuje ohnout z plechu zábrany ve tvaru "A" a našroubovat je na vrcholky vln. Toto řešení se asi hojně používá, ale zaráží mě fakt, že se to šroubuje pouze do plechu, nikoliv do latí. A pak je asi potřeba také řešit nějaké těsnění ve styk těch dvou plechů. (krytina / zábrana). Délka krokví horní střechy je kolem 2,8 a sklon asi 30-40 st. Sněhu u nás moc nebývá (Plzeň). Chci to udělat pořádně... napsal jsem dotaz do Lindabu, ale jsou zahlcení... díky všem

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

6 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.