Skladba stropu - parozábrana

Rubriky:

Reklama
RS Richard S @ceceq před 2 roky20.05.2022 15:10:41
Skladba stropu - parozábrana

Dobrý den,
rekonstruuji starý rodinný domek a chtěl bych poradit ohledně správné skladby stropní konstrukce.

Jedná se o strop mezi obývaným patrem a pudou, kterou bych rád do budoucna předělal na obytné podkroví. Jelikož se jedná o starší dům, strop je tvořen povaly, které jsou zasypány vrstvou hlíny/suti a navrch půdovky. Velkou část hlíny a půdovek jsem již zlikvidoval, abych zjistil v jakém stavu jsou povaly. Až na pár vyjímek vše vypadá zachovale a nenašel jsem ani žádná vlhká místa. I tak bych rád povaly očistil a ošetřil lignofixem. Dále jsem měl namyšleno vyrovnat za pomoci střešních latí nerovnosti povalů (místy i 10m). Laťe bych dával kolmo k povalům a kotvil vruty do každého povalu (samozřejmě vyklínkoval v případě potřeby). Na latě bych dal 18mm OSB a na to v tuto chvíli pouze položil minerální vatu. Až dáme dokupy přízemí, vrátil bych se k podkroví a vatu využil na zateplení střechy. Místo vaty bych dal kročejovou izolaci ve formě desek 30-40mm a na to dvě vrsty spojených OSB jako roznášecí vrstvu.

Nyní je puda nevytápěná a mam tedy strach z případné kondenzace. Po zateplení střechy samozřejmě počítám s vytápěním podkroví (nejspíš podlahové vytápění) ale nějaký ten rok to ještě potrvá. Bojím se umístění parozábrany až nad povaly, aby vodní páry nezůstávali v dřevěné konstrukci a napadlo mě dát parozábranu zespodu pod sdk podhled. Stropy nejsou nikterak vysoké, pod sdk tedy žádnou další izolaci dávat nechci. Pro lepší představu přikládám obrázek.

Můžete mi prosím poradit, zda mnou namyšlené řešení může být použito? Po pročítání diskuzí jsem z použití a umístění parozábrany zmatený.

V případě nutnosti doplnění některých informací rád poskytnu.

Budu rád za jakoukoli radu. Děkuji, R.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

1 odpověď

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.