Podpěry stropu pod dvě akumulační nádrže

Rubriky:

Reklama
AK A .K. @ales.kadlec016 před 2 roky21.05.2022 12:49:18
Podpěry stropu pod dvě akumulační nádrže

Zdravím,
Měl bych dotaz v technické místnosti budu mít dvě akumulační nádrže s hmotností 1000kg, chtěl jsem se zeptat jak vyztužit ve sklepě strop, aby sem náhle neměl nádrže ve sklepě.
Každá nádrž má 80cm průměr a hmotnost je 113kg + 860l vody. Nádrže budou postaveny vedle sebe. Nádrže bude působit váhou na podlahu v délce do 2m. Chtěl bych strop vyztužit pomocí stojek a nosníku, viz. odkaz.
https://stavebnistojky.cz/eshop/domu/1-1…
https://stavebnistojky.cz/eshop/domu/9-1…
Nadrž 2x:
https://www.regulus.cz/cz/akumulacni-nad…

PRVNÍ stojka musí být přímo nalepená na obvodové zdi ( kvůli průchodnosti ke kotli ) a otázka kam dát druhou stojku? ( nejbližší možné místo ve sklepě je 110cm od první)
Pod DRUHOU bečkou je ta zeď / příčka o tloušťce 15cm.

První možnost:
V technické místnosti bych počítal, že PRVNÍ bečka u obvodové zdi bude cca 10cm od zdi, její průměr je 80cm, pak mezera 10 cm mezi bečkami ( nebo bez mezery ) , a DRUHÁ bečka opět 80 cm. Tudíž zatížení je na 170-180cm od obvodové zdi. Kdybych druhou stojku dal doprostřed DRUHÉ bečky, tak jsou stojky od sebe 130-140cm a nosník by přečníval o 40cm ( na okraj téhle bečky).

Druhá možnost:
První stojka bude u obvodové zdi a druhá na konci druhé bečky

Třetí možnost :
Rozmístit rovnoměrně tři stojky.

Přidal jsem i rychlý náčrtek první možnosti, modře jsou vyznačeny stojky, žlutě nosník, hnědě příčka 15cm, fialově bečky, Jedná se o jedinou možnost umístění nádrží.

Děkuji za odpověď a Hezký zbytek soboty.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

6 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.