Zdravím,
Mám na Vás dotaz ohledně fve. Příští rok mi končí fixace u Eonu v tarifu D57d, tak začínám řešit jak dál. Roční průměrná spotřeba je 8MWh, přes léto cca 250kWh, přes zimu 900kWh. Elektrické podlahové topení, bojler, bez tepelného čerpadla, bez klimatizace. Jakou sestavu by jste mi doporučili? Uvažuji třeba o virtuální baterii od Eonu, že co si přes léto vyrobím, tak přes zimu odeberu, jestli to tak teda funguje. Protože přes léto bych to neměl jak spotřebovat. Třeba z Innogy mi napsali, že pro mě je fve neekonomická, návratnost cca 14 let, takže mi ji nedoporučovali, jedině kdybych měl větší spotřebu přes léto. Nabídky jsem dostal vesměs všude podobné, 5kWp+10kWh baterie, maximální dotace. Přikládám měsíční spotřebu. Děkuji
Oponuji proto že žádná FV nedá v zimě 20% výkonu. Jo možná tak 2 hodiny jednou za týden toto si mnoho lidí co uvažují…
Zdravím pane Šimral. Na firmě máme sklon 34 stupňů se směrem na JJV a minimální stínění (maličko ráno), panely…
Když už, tak doporučuji modelovat tímto nástrojem: https://re.jrc.ec.europa.eu/pvg_tools/en/
29 odpovědí
Zobrazit všechny reakceNevhodný příspěvek
Pokud chcete upozornit redakci na diskusní příspěvek, který svým obsahem porušuje pravidla diskusí na portálu TZB-info, klikněte na tlačítko Odeslat. V diskusích jsou nepřípustné zejména příspěvky vulgární, urážlivé a nesouvisející s tématem dané diskuse.
Vyberte způsob sdílení