Dobrý den,
mám ještě jeden námět k diskuzi a prosbu o názory, a sice vyvedení kanalizace z RD bokem nad ZD. V místě novostavby je kanalizace v ulici vedena málo hluboko, a vyústění odpadu z domu je od ulice cca 50 m, takže spád vycházel méně než 1 %. Takže padlo rozhodnutí vyvést odpad z domu bokem stěnou nad ZD, ve vrstvě podlahového EPS, kterého je 30cm. S tím, že se vedení odpadu od hranice domu dál zaizoluje/zateplí v potřebné délce až než klesne do rozumné hloubky. Chtěl bych se zeptat na názory, zda je reálné tímto tepelný most vyřešit, a zda případně hrozí ještě jiné potíže. Díky předem.
Tepelný most materiálem trubky je zanedbatelný, odhadem jednotky Wattů. Mnohořádově větší ztrátou je průtah daný…
https://www.ppsengineering.cz/produkty/trubky-cool-fit-4-0-424/trubka-cool-fit-4-0f-se-snizenou-horlavosti-1944 V 5 m…
Tak jsem pro zajímavost nechal ten produkt nacenit a přišlo mi 10 m á 6 233,60 = 62 336 Kč bez DPH, dodací lhůta 2 - 3…
23 odpovědí
Zobrazit všechny reakceNevhodný příspěvek
Pokud chcete upozornit redakci na diskusní příspěvek, který svým obsahem porušuje pravidla diskusí na portálu TZB-info, klikněte na tlačítko Odeslat. V diskusích jsou nepřípustné zejména příspěvky vulgární, urážlivé a nesouvisející s tématem dané diskuse.
Vyberte způsob sdílení