Volba plynového kotle

Rubriky:

Reklama
DT David Tomko @david.tomko před 2 roky30.05.2022 13:44:29
Volba plynového kotle

Dobrý den,
chtěl bych místní požádat o radu, řeším změnu plynového kotle současný Protherm Gepard 23 MTV 8,5-23,3 kW (provoz jen na topení) uvažuji nad Protherm Gepard Condens 12 MKO 4,3-12,7 kW vs Panther Conens 15 KKO-CS/1 2,7-16,4 kW tepelné ztráty bytu jsou aktuálně 2,5 kW
Co se týká poruchovosti, nemám za 8let provozu se současným kotlem žádný problém. Vyplatí se investovat do Pantheru při rozdílu 8.000,- Kč oproti současnému kotli mají min o 20% vyšší účinnost a když zohledním ceny plynu, které nás čekají tak jsem se dopočítal, že bych Panther měl zaplacený za 2,5 roku rovozu.

Pro jaký kotel a případně proč bych měl rozhodnout? Protherm řeším i s ohledem na odkouření a regulátor, který můžu využít.

Za měsíc budu realizovat plánovanou rekonstrukci rozvodu topění kterou jsem řešil v jiném vlákně, kde jsem při jiných cenách přemýšlel na el kotlem, ale to teď není vůbce téma :-)
https://forum.tzb-info.cz/145403-rozvod-…

Děkuji za radu

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

12 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.