Spotreba plynu na vytapeni vs rekuperace

Rubriky:

Reklama
PS Pavel Sedina @pavel.sedina před 2 roky03.06.2022 18:49:18
Spotreba plynu na vytapeni vs rekuperace

Zdravim, trochu tapu nad "divnosti" u maminky v dome. Drive vytapela cca 1/2 domu, nyni cca 1/4 pote, co ovdovela. Spotreba plynu na vytapeni vsak nijak neklesla. Nedava mi to moc smysl. Rekuperace honi vzduch v celem dome, tj. i tam, kde se nevytapi. Dum je novostavba z 2016. Pouze sklep (cely pod zemi) je puvodni a i v nem je napojena rekuperace (privod i odvod). Muze hrat rekuperace v tomto nejakou roli? Ze si bere teplo z mist, kde se aktivne topi a vlastne ho castecne distribuuje i do mist, kde se netopi? Bohuzel jsem laik a netusim presne jak rekuperace pracuje s teplem u vzduchu co posila ven a ktery taha cerstvy. Toto je jedine alespon trochu logicke vysvetleni co me napada. Nemate prosim nekdo zkusenost, resp. vysvetleni k cemu muze dochazet? Napadlo me odstavit nejaka ramena te rekuperace, ale napr. sklep musi bezet kvuli cirkulaci vzduchu, dale WC musi odsavat, apod. Tak nevim, zda by to melo vubec nejaky smysl. Moc diky!!!

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

6 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.