S jak výkonnou fiktrací zvládáte ruční čištění malých bazénů (hladina, dno) a jak jste spokojeni?

Rubriky:

Reklama
JN Jan Novák @jan.novak351 před 2 roky05.06.2022 10:46:20
S jak výkonnou fiktrací zvládáte ruční čištění malých bazénů (hladina, dno) a jak jste spokojeni?

Mám malý kruhový bazén do 10m3. K němu zeolitovou filtraci 3m3/h (dle obecných pouček dostatečný výkon). Filtrace je fajn a nedám na ni po špatných zkušenostech s předchozí dopustit, ale:
- roztočí docela pěkně vodu v bazénu, nicméně ten sací výkon nestačí na to, aby ani v rámci hodin vyčistil celou hladinu bazéhu od povrchových nečistot. Není to tak hrozný a dá se to před koupáním osbírat síťkou, ale je to otravný. Horší je:
- práce s ručním vysavačem moc příjemná není. Když ze dna něco vysáván tak abych se pohyboval milimetrovou rychlostí, hlavně nic nezvířit nebo to už nevysaju. Kamínky nemám šanci vysát vůbec, věci jako drobné listy stromů naháním jak šílenec než se mi je podaří dostat do potrubí. Dá se říci, že ten bazén bez uživatele uvnitř nedá vysavačem vyčistit (musel bych do něj vlézt a pořádně vodu roztočit aby se maximum nečistot dostalo na střed a potom se modlit že to tím vysavačem odsaju).

Prostě v této chvíli je pro mě hladina trochu opruz a denní ruční vysavač spíše utrpení. Myslíte, že ke zvýšení vysávacího výkonu bude stačit upravit vysavač (zkusit z něj sundat nebo ostříhat ty kartáčky aby ta sací "tvarovka" byla blíž dnu a evektivněji odsávala ty nečistoty), nebo je nezbytné pořídit výkonnější filtraci? (v takovém případě jaký výkon by stačil pro komfortní ruční vysavač?)
Díky za každý názor.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

9 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.