Dobrý den, rád bych Vás požádal o radu, v našem RD opakovaně pozorujji vlasové trhliny na víceromístech interiéru (nezateplený RD dům, stáří 12 let, já jsem zde 4roky), ale i na venkovní fásadě (trhliny kopírujcí zdivo)nejčastěji v napojení sádrokartonu a všechny okna v napojení překladu atd.
Měl jsem zde i statika, který to označil za běžné vady omítky.
Nicméně jsem trochu doufal, že dům už je řádně sedlý, na zkoušku nechal jeden pokoj vymalovat profesionálně a po 3/4 roce je u okna zase prasklina, viz foto.
Je to prosím běžný jev, mělo by to mě to nějak více stresovat a existuje nějaký finální způsob, jak toto navždy eliminovat?
Děkuji
DZ
To je stabilní podloží. Problém zřejmě bude ve skladbě a kvalitě omítky. K takovýmto trhlinkám dochází při štukování…
před 18 dny
Dobrý den, děkuji za odpověď, lokalita je Praha Východ, původně to bylo pole, většinou opuka, více bohužel přesněji…
před 18 dny
Dobrý den, děkuji za odpověď, jedná se porotherm 44, nezateplné, více bohužel nevím, nicméně jsou zde indicie, že se…
před 18 dny
5 odpovědí
Zobrazit všechny reakceNevhodný příspěvek
Pokud chcete upozornit redakci na diskusní příspěvek, který svým obsahem porušuje pravidla diskusí na portálu TZB-info, klikněte na tlačítko Odeslat. V diskusích jsou nepřípustné zejména příspěvky vulgární, urážlivé a nesouvisející s tématem dané diskuse.
Vyberte způsob sdílení