Dobrý den všem,
jsem ve fázi výběru dodavatele a také "průzkumu" komponent na trhu pro domácí FVE, plánujeme jít s instalovaným výkonem k hranici 10 kWp (panely a k tomu akumulátory).
Jeden z dodavatelů mi při tvorbě nabídky, kdy jsem poptával instalovaný výkon "k hranici 10 kWp", tedy např. 9,8 či 9,9 kWp napsal:
CITACE: "Dále je potřeba počítat s tím, že výkon 9,9kWp nemusí být schválen distributorem. Pak by Vám nebyla vyplacena ani dotace. Určitě doporučuji řešit přihlášení k distributorovi v prvním kroku. My to samozřejmě v prvním kroku děláme, stejně tak vyřizujeme dotaci."
V dotačních podmínkách je jednoznačně 10 kWp limit. Existuje ještě nějaký limit na straně distributora, že by mu vadilo, že v domě mám výkon 9,8 kWp, který bych mu teoreticky mohl pustit do sítě? Nevím, do jaké míry výše uvedené je pravda nebo zda to je jen nějaká obchodní taktika, která mě má odradit od vyššího výkonu, jelikož v první fázi mi dodavatel nabízel mnohem menší výkon, přestože jsem na začátku poptával k těm 10 kWp?
Je mi jasné, že tu nepíšu moc detailu, ale minimálně o existenci nějakých dalších "limitů" bych se rád dozvěděl, pokud jsou.. Díky moc za rady!
Ano, je to pravda, distributor má možnost FVE nepřipojit, resp. limitovat rezervovaný výkon. Kroky před vlastní…
Často než dokončíte tento šílený postup, tak je projekt zastaralý a požadované komponenty už nebývají v podeji.…
Mezitím mi dodavatel odpoveděl, dovysvětlil tento důvod tak, jak píšete vy a kolegové zde, a samozřejmě zmínili, že…
Můžu se zeptat o jaký limit 10 kW se jedná? Mám před sebou dokument ČEZu "Připojovací podmínky pro výrobny…
před 2 roky
Jenom bych doplnil, že ta nehybridní elektrárna musí být asymetrická. U symetrických měničů nejdou v ČR síti stáhnout…
před 2 roky
a
. uplne totalni blabol to neni. Jasne, ze i ne hybridni elektrarna muze mit schopnost omezit pretoky na…před 2 roky
29 odpovědí
Zobrazit všechny reakceNevhodný příspěvek
Pokud chcete upozornit redakci na diskusní příspěvek, který svým obsahem porušuje pravidla diskusí na portálu TZB-info, klikněte na tlačítko Odeslat. V diskusích jsou nepřípustné zejména příspěvky vulgární, urážlivé a nesouvisející s tématem dané diskuse.
Vyberte způsob sdílení