Limit FVE 10 kWp ze strany distributora

Rubriky:

Reklama
LM Ludvík Michálek @ludvikm před 2 roky08.06.2022 16:59:20
Limit FVE 10 kWp ze strany distributora

Dobrý den všem,

jsem ve fázi výběru dodavatele a také "průzkumu" komponent na trhu pro domácí FVE, plánujeme jít s instalovaným výkonem k hranici 10 kWp (panely a k tomu akumulátory).

Jeden z dodavatelů mi při tvorbě nabídky, kdy jsem poptával instalovaný výkon "k hranici 10 kWp", tedy např. 9,8 či 9,9 kWp napsal:

CITACE: "Dále je potřeba počítat s tím, že výkon 9,9kWp nemusí být schválen distributorem. Pak by Vám nebyla vyplacena ani dotace. Určitě doporučuji řešit přihlášení k distributorovi v prvním kroku. My to samozřejmě v prvním kroku děláme, stejně tak vyřizujeme dotaci."

V dotačních podmínkách je jednoznačně 10 kWp limit. Existuje ještě nějaký limit na straně distributora, že by mu vadilo, že v domě mám výkon 9,8 kWp, který bych mu teoreticky mohl pustit do sítě? Nevím, do jaké míry výše uvedené je pravda nebo zda to je jen nějaká obchodní taktika, která mě má odradit od vyššího výkonu, jelikož v první fázi mi dodavatel nabízel mnohem menší výkon, přestože jsem na začátku poptával k těm 10 kWp?

Je mi jasné, že tu nepíšu moc detailu, ale minimálně o existenci nějakých dalších "limitů" bych se rád dozvěděl, pokud jsou.. Díky moc za rady!

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejlépe hodnocené

Nejnovější příspěvky

29 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.