Volba vhodného čerpadla

Rubriky:

Reklama
MZ Martin Zikmund @martin.zikmund169 před 2 roky12.06.2022 21:44:14
Volba vhodného čerpadla

Dobrý den,
Pro rekonstrukci staršího rodinného domu (přízemý plus obytné podkroví), který je umístěný na horách (ve výšce 600 m.n.m na jižním svahu na polosamotě) hledám vhodné tepelné čerpadlo. Dům je ze 70. let postavený z plynosilikátových tvárnic (něco jako ytong) v šířce 40 cm. Při rekonstrukci zateplým zdi 20cm izolací, střechu též cca 20cm PUR nad krokvemi. Okna nová plastová trojskla, v obývacím pokoji pak ještě kachlová kamna pro takovou tu večerní pohodu. Podlahová plocha cca 130m2, nízké stropy 2,2m dole, nahoře 2,4m a sklon střechy. Dle architekta by výsledná tepelná ztráta měla být kolem 10kW - nevím zda to může sedět.

Řeším dvě nabídky na tepelné čerpadlo od stejného výrobce od dvou různých dodavatelů. Jedna společnost mi navrhala Aplha innotect LWDV 91 s HSDV 9 věží https://www.alpha-innotec.cz/katalog-tep… . Je to invertor s výkonem . Druhá firma anvrhuje Alpha innotect LWD 90 A https://www.alpha-innotec.cz/katalog-tep… s aku nádrží na 300l a samostatným TUV na 200l. Tohle čerpadlo je start/stop s výkonem 9kW.

Mně se líbí ten invertor, že je k tomu ta all in one věž, která obsahuje vše (ventily, expanzku, TUV a taktovací Aku) a nezabere moc prostoru (mám malou technickou místnost). Na druhou stranu se malinko obávám, zda dokáže dům vytopit i v tuhé zimě. Dům budu využívat jako chalupu přes víkendy, během týdne bych rád temperoval na cca 17-18 stupnu. Ten inverter má uváděný maximální výkon v -7 stupních cca 6kW, zatímco start/stop má 7kW. Jak to funguje s tím elektrokotlem 9kW co je integrovaný v té věži, dokáže pomoc a přitápět k těm 6kW co dá ten invertor tj. že celkový výkon bude 15kW? Topit se bude do radiátorů, bohuže podlahovka nejde :-(

Jaké tepelné čerpadlo by jste zvolili a proč? Případně má ještě nabídku na ACOND PRO R (18kW) ale to mi přijde už zbytečně velké.

Díky,

Upraveno autorem před 2 roky
Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

9 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.