Který průtokový ohřívač vybrat?

Rubriky:

Reklama
AS Ondřej . @azshoka.secondary před 2 roky15.06.2022 15:04:52
Který průtokový ohřívač vybrat?

Zdravím,
rozhodl jsem se pro koupi tlakového průtokového ohřívače. Představuji si výkon okolo 10-15KW. Jedná se ohřívač, který bude ve venkovní kuchyni ve stodole.
Tím, že se jedná o stodolu, tak si nepřeji zbytečně utrácet peníze. Potřeboval bych poradit s tím, jestli má smysl utratit více peněz za ohřívač, u kterého si mohu nastavit teplotu vody, či nikoliv, za účelem úspory elektřiny.

Rozhoduji se mezi těmito ohřívači:
Hakl po mk2 211 - https://www.koupelny-sen.cz/hakl-po-mk2-…
Eliz elx 12 - https://www.alza.cz/eliz-elx-12-d5678587…

Pokud máte k doporučení obdobný lepší model od někoho jiného za stejné peníze, tak dejte vědět.

Má smysl pořizovat Eliz elx 12 za účelem úspory elektřiny? Pochopil jsem správně, že ten Hakl bude vždy nahřívat na 100%, tedy vždy bude brát 11KW?
Kdežto u Eliz bude spotřeba elektřiny záležet na nastavené výstupní teplotě vody?

Cenový rozdíl mezi modely není zase tak velký, tak si říkám, že by to mělo mít smysl. Omlouvám se, jestli se zde již takové téma řešilo, ale příjde mi, že na internetu nejsou téměř žádné články na můj dotaz. Všude se probírají základní věci jako tlakový/beztlakový a s nádobou nebo bez, ale možnost nastavení ohřevu za účelem šetření elektřiny chybí.

Děkuji. :)

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

6 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.