Příliš výkonná jednotka

Rubriky:

Reklama
MM Michal Michal @michal.michal403 před 2 roky15.06.2022 18:03:40
Příliš výkonná jednotka

Měl bych otázku na specialisty :-)
Mám instalované chlazení ve VZT jednotce . Invertorová jednotka MDV a výparník v jednotce...
Stává se mi takový problém, že mi při nižších teplotách venku nestačí dostatečně odebrat chlad a Mar si s tím nějak neumí poradit ... MaR postupně na kompresor přidává požadavek na výkon , ten začne chladit, avšak pokud venku není velké vedro chlad se nestačí odebrat a jednotka zřejmě vypne kompresor tlakovým čidlem ... ( chladivo se dostatečně neodpaří ? ) do výstupu vzduchu VZT se v tu chvíli začne dostávat teplejší vzduch a Mar vyhodnotí že je potřeba přidat výkon .. a takhle pořád cykluju , protože chvíli čeká, než se kompresor zase rozjede ale v tu chvíli mi vzduch podchladí třeba na 12st a v tu chvíli začne MaR zase ubírat výkon ..., až k nule - v tu chvíli už je ale zase vzduch teplý a tak začne postupně najíždět ... Nemáte nějakou radu , nebo zkušenost co s tím ? Firma co to montovala už není... V době předávání to bylo v pohodě protože bylo vedro ..přišel jsem na to až s tím jak se měnilo počasí :-) Tak by mě zajímaly zkušenosti a případně rada... Dávám pro inspiraci obrázek z MaR . Děkuji

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

3 odpovědi

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.