Zateplení fasády a střechy

Rubriky:

Reklama
AK A .K. @ales.kadlec016 před 2 roky15.06.2022 18:49:37
Zateplení fasády a střechy

Zdravím, měl bych dotaz ohledně zateplení domu a využití nové zelené úsporám.
Máme starší dům, spodní patro obýváno ve 100m2, horní patro obýváno na cca 70m2, dům není vůbec zateplen, zdivo 50cm, momentálně probíhá rekonstrukce otopné soustavy a kotle na dřevo.
1)Přemýšlím o zateplení severní zdi o délce 17m a výšce 6m. Jde z tohoto laického popisu odhadnout, na kolik by vyšlo zateplení této zdi? ( Zeď je přístupná z travnaté zahrady v mírném svahu )
2)Přemýšlím, že bych nechal střechu 70m2 + 30m2 zateplit polystyrenem a na něj položit dřevotřískové desky, které mám možnost za cenu odpadního materiálu sehnat. Opět otázka, jde podle tohoto odhadnout na kolik by toto zateplení vyšlo?

Dřevotřískové desky tam chci, protože na těch 30m2 je půda s budoucí možností výstavby podkroví a nad části těch 70m2 je komín, který budu od tama vymetat.
Pozn. Moje motivace dům zateplit je dá se říci kvůli dotacím, jelikož budeme žádat o kotlíkovou dotaci, tak je zde poměrně výrazný kombinační bonus se zateplením budovy z nové zelené úsporám. Rozhoduji se zda peníze vrazit do vnitřního vybavení nebo do zateplení.
Čísly vyjádřeno, když se dosáhne dostatečného zateplení tak KOMBINAČNÍ BONUS je 25 000 - 75 000, a na zateplení by bylo možné v tomto případě čerpat až 60% dotace, plus ještě projektová podpora.

3) Je možné tímto zateplením dosáhnout minimálně úrovně "ZÁKLAD" v oblasti zateplení?

Děkuji za věnovaný čas a doufám, že se dozvím alespoň odpověď na to, jaké je cca rozmezí ceny zateplení+fasády za m2, a rozmezí ceny položení polystyrenu na půdu či jiné alternativy k tomuto. :) Hezký zbytek dne

Upraveno autorem před 2 roky
Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejlépe hodnocené

Nejnovější příspěvky

5 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.