TZB-info - Pořizujete fotovoltaiku?…
Uvažujete o střešní solární elektrárně (třeba i výhledově)? Pak pokračujte ve čtení, tohle téma se vás přímo týká. Distribuční společnosti totiž od listopadu 2019 mnohem přísněji kontrolují, zda…
Dobrý den,
zvažuji instalaci FVE na starším RD. Doslechl jsem se, že od nového roku by mělo dojít ke změně podmínek a distributor (ČEZ) FVE zapojí pouze pokud bude elektroměr umístěn na hranici pozemku (dnes je vedle rozvaděče vně budovy). Toto dnes již údajně požaduje PRE (https://oze.tzb-info.cz/fotovoltaika/203… Na internetu jsem se o žádné změně podmínek (zákona / vyhlášky) nedočetl. Je to pravda?
Rovněž mě zarazilo, že v elektroměru nesmějí být hliníkové vodiče, což by u tohoto RD znamenalo rozvrtání půlky domu a výměnu kabeláže (kvůli FVE?!). Jsou zde nějaké výjimky?
Předem děkuji.
2 odpovědi
Zobrazit všechny reakceNevhodný příspěvek
Pokud chcete upozornit redakci na diskusní příspěvek, který svým obsahem porušuje pravidla diskusí na portálu TZB-info, klikněte na tlačítko Odeslat. V diskusích jsou nepřípustné zejména příspěvky vulgární, urážlivé a nesouvisející s tématem dané diskuse.
Vyberte způsob sdílení