Přepínání mezi HFVE a DS podle % nabití baterie a času

Rubriky:

Reklama
MD Miroslav Doležel @miroslav.dolezel před 2 roky20.06.2022 10:51:51
Přepínání mezi HFVE a DS podle % nabití baterie a času

Dobrý den,
mám dotaz ohledně možného fungování a komunikace mezi komponenty FVE a přizpůsobení odběru z distribuční sítě (DS). Mám 5,25 kWp na střeše, měnič SOLAX X3-Hybrid-10.0-D G4 a baterie Triple Power 17,4 kWh.
Jak by bylo možno nastavit, že když bude v bateriích FVE zbytkových např. 30 % (pokud možno tuto hodnotu přenastavovat dle počasí), bude odběr spotřebiče – nabíjení elektromobilu – v době nízkého tarifu (NT) (u nás např od 21.00 – 5.00 hod.) z DS.
Takže by došlo v tomto NT ( v případě zbytku jen 30 % v bateriích) k přepnutí z nabíjení z baterií na DS a nevybíjely se baterie FVE. Energie v bateriích by zůstala na ranní - dopolední provoz spotřebičů v domě a nepoužíval se proud z DS ve vysokém tarifu (VT).
Typicky to bude třeba v zimním období, kdy FVE nevyrobí tolik elektřiny na provoz domu a ještě dobíjení automobilů.
Dobíjení elektromobilů by tak probíhalo jen v době nízkého tarifu – to lze v samotných elektromobilech nastavit časováním.
Asi mám moc specifický dotaz, ale myslím, že bude stále častější.
Moc děkuji za odpověď.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

12 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.