Zdravím, chci se zeptat zde zkušenějších topenářů. Z důvodu navýšení cen plynu jsme se rozhodli využít kotlikove dotace a budeme pořizovat zplyňovací kotel Blaze Comfort 25kw. U kotle budou 2 akumulační nádrže celkem o objemu 1500 l. V jedné z nich bude i ohřev tuv. Během zimy spotřeba plynu 2500 m3 plynu. Dům zateplen. Plynový kotel Dakon Dua B. Užitná plocha domu 209 m2. Na radiátorech termostatické hlavice. Chci se zeptat na spotřebu dřeva za zimu. Je lepši topit tvrdým nebo měkkým? Dle přepočtu jsem zjistil, že bych protopil 7 tun dřeva. Je to dost nebo mi v zimě pochybí? Děkuji za odpovědi.
Zbytečně se zde řeší teorie h...a. Pokud chce být majitel otrokem topeni pořídí si kotel o výkonu 10kW a bude co dvě…
A o čem jsem psal? Proto se používá akumulační nádrž, aby jste si zajistil komfort při správném provozu kotle s ručním…
Většina instalaci jede i v létě na TUV používám aku s prutokacem LMT . Natopi a jednou za 8,9 dní zatopi znova. Pokud…
Ještě doplním. Popis kotlů je poněkud přehnaný a je spíše pro laiky. Dále je v něm dost pravopisných chyb. Já je dělám…
před 2 roky
Věřím, že to je jenom rada a nesměrování k tomu, co existuje na trhu a že si zde nezakládáte reklamní stránku. Kamna…
před 2 roky
1. Popis výrobku Automatický kotel na pelety EGV-PELET micro 2,4 - 8 kW Kotel na pelety votona EGV-PELET micro…
před 2 roky
153 odpovědí
Zobrazit všechny reakceNevhodný příspěvek
Pokud chcete upozornit redakci na diskusní příspěvek, který svým obsahem porušuje pravidla diskusí na portálu TZB-info, klikněte na tlačítko Odeslat. V diskusích jsou nepřípustné zejména příspěvky vulgární, urážlivé a nesouvisející s tématem dané diskuse.
Vyberte způsob sdílení