Ahoj, nějak se nemůžu dohledat nějakých informací k tomuto řešení, kromě marketingových popisů.
Jde mi hlavně o to, že teoreticky by to mělo být jednoduché řešení. Pár panelů na střechu, které dohřívají přímo přes spirálu, která má dva okruhy. Případně jsou dvě spirály a jsou přepínány.
Ale, a to je pro mě velká neznámá, má takové řešení vůbec prakticky nárok dělat úsporu? Ptám se proto, že většinu teplé vody spotřebujeme na noc. A do rána FVE nic neohřeje. Takže pokud nemám baterie, a to zase celé řešení dost prodraží, buď mám dopoledne studenou vodu nebo ji ohřeju přes noc ze sítě, ale pak to jaksi ztrácí zase význam.
Přehlédl jsem něco? Je tam nějaký "trik" jak to řešit?
Díky, Martin
Odpověď je snad logická. Pokud si pořídíte bojler, jehož kapacita nestačí na celý den, tak se buď budete otužovat nebo…
Ve Vaší představě je hlavní problém v tom, že nemůžete rovnou propojit DC výstup z FVE na normální spirály.…
Myšlenka připojit FVE napřímo na topnou spirálu v el. bojleru je sice lákavá, nicméně nebezpečná. Bavíme se zde o DC…
pisni na mmod@seznam.cz neco jsem k tomu nasel
před více než rokem
Myšlenka připojit FVE napřímo na topnou spirálu v el. bojleru je sice lákavá, nicméně nebezpečná. Bavíme se zde o DC…
před více než rokem
Odpověď je snad logická. Pokud si pořídíte bojler, jehož kapacita nestačí na celý den, tak se buď budete otužovat nebo…
před více než rokem
12 odpovědí
Zobrazit všechny reakceNevhodný příspěvek
Pokud chcete upozornit redakci na diskusní příspěvek, který svým obsahem porušuje pravidla diskusí na portálu TZB-info, klikněte na tlačítko Odeslat. V diskusích jsou nepřípustné zejména příspěvky vulgární, urážlivé a nesouvisející s tématem dané diskuse.
Vyberte způsob sdílení