Vyhledávání
Naše další weby
Mám 3 vnitřní jednotky (multisplit) od Sinclairu. Na jedné z nich se objevil bílý práškovitý nános na filtru. Ten byl 9.6 vysyvačem odstraněn technikem od firmy, která klimatizaci instalovala.
Tento problém jsme objevili náhodou, protože jsme řešili problém s non stop běžícím čerpadlem kondenzátu, které vydává "pukající zvuk" (stále přetrvává) poměrně dlouhou dobu poté, co již jednotka neběží.
Dnes, tj. 26.6 jsem však začal pozorovat po nějaké době provozu klimatizace v pokoji kyselý "octovitý" zápach. Po otevření krytu dané jednotky jsem opět objevil další nánosy bílého práškovitého povlaku již i mimo filtr. Na ostatních jednotkách (byť ne tak moc využívaných) nic takového nepozoruji.
Jednotky jsou čištěné každý rok firmou, která je instalovala. Používají nějaký dezinfekční substrát, který 2x nastříkají do každé vnitřní jednotky a předtím propláchnou filtry.
Přikládám fotografii. Nemáte někdo tušení jestli se může jednat o bakterii (plíseň), nebo to bude jiný problém? Příp. jak tohle nejlépe definitivně a nikoli pouze prozatimně vyřešit?
Díky moc.
Dnes jsem si toho všiml u jiné ze 3 jednotek. Paradoxní je, že se v ní nyní pouze topilo. Sledoval jsem ji předtím,…
před 2 roky
Na oknech jsme mívali ve spodní části lehkou vrstvu plísně, která se řešila savem apod. přípravky. V místnosti vedle…
před 2 roky
https://www.hvac.com/air-quality/white-dust-concerned/ Zde je něco napsané o "bílém prášku". Souvisí to se…
před 2 roky
10 odpovědí
Zobrazit všechny reakceNevhodný příspěvek
Pokud chcete upozornit redakci na diskusní příspěvek, který svým obsahem porušuje pravidla diskusí na portálu TZB-info, klikněte na tlačítko Odeslat. V diskusích jsou nepřípustné zejména příspěvky vulgární, urážlivé a nesouvisející s tématem dané diskuse.
Vyberte způsob sdílení