Bílý práškovitý nános na vnitřní jednotce + octovitý zápach

Rubriky:

Reklama
PX Mufi mufin @mufimufin před 2 roky26.06.2022 21:33:00
Bílý práškovitý nános na vnitřní jednotce + octovitý zápach

Mám 3 vnitřní jednotky (multisplit) od Sinclairu. Na jedné z nich se objevil bílý práškovitý nános na filtru. Ten byl 9.6 vysyvačem odstraněn technikem od firmy, která klimatizaci instalovala.

Tento problém jsme objevili náhodou, protože jsme řešili problém s non stop běžícím čerpadlem kondenzátu, které vydává "pukající zvuk" (stále přetrvává) poměrně dlouhou dobu poté, co již jednotka neběží.

Dnes, tj. 26.6 jsem však začal pozorovat po nějaké době provozu klimatizace v pokoji kyselý "octovitý" zápach. Po otevření krytu dané jednotky jsem opět objevil další nánosy bílého práškovitého povlaku již i mimo filtr. Na ostatních jednotkách (byť ne tak moc využívaných) nic takového nepozoruji.

Jednotky jsou čištěné každý rok firmou, která je instalovala. Používají nějaký dezinfekční substrát, který 2x nastříkají do každé vnitřní jednotky a předtím propláchnou filtry.

Přikládám fotografii. Nemáte někdo tušení jestli se může jednat o bakterii (plíseň), nebo to bude jiný problém? Příp. jak tohle nejlépe definitivně a nikoli pouze prozatimně vyřešit?

Díky moc.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

10 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.