Tepelné čerpadlo Aku a automat na pelety

Rubriky:

Reklama
SF Sanko Fiser @sanko.fiser před 2 roky28.06.2022 16:15:40
Tepelné čerpadlo Aku a automat na pelety

Zdravím. Řeším problém s vytápěním, mám "zateplený" větší RD tz je 17kw při -15C° rekonstruoval jsem ho na etapy takže v jedné části mám radiátory a ve druhé v přízemí přes anuloid vodní podlahovku a v patře radiátory celé to teplem zásobuje předělaný splynovací kotel dc18s od atmosu na pelety a ten topí 2x750l Aku. Nemám problém se stávajícím systémem topí to super za 6 let žádný problém jenomže cena pelet teď šla neuvěřitelně nahoru, nemám prostor na 7t na celou zimu a kupuji každý měsíc1t nebo Ob měsíc 2t. Každopádně bych chtěl připojit tepelné čerpadlo a řeším výkon. Spotřebu elektřiny máme 17MWh za rok 12/5 . Moje trápení je jestli mám koupit slabší Tč a těch pár dnů v roce dotápět Aku peletkama nebo koupit silnější TČ které to zvládne samo s tím že když opravdu zazimí tak to dotopí patrony Tč nebo nebo pelety. Potřeboval bych poradit co se mi vyplatí. Protože pelety jsou už na 10 000 za tunu a pořád to stoupá.za reakce předem děkuji.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

11 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.