Vlhká vnitřní zeď a jedna příčka

Rubriky:

Reklama
DC Denis Ckoro @denis.ckoro před 2 roky30.06.2022 23:17:50
Vlhká vnitřní zeď a jedna příčka

Zdravím, mám dlouhodobě problém s vlhkou stěnou u schodiště (schodiště umístěné ve sklepě mezi obvodovou stěnou a příčkou přikrytou polystyrenem prostor pod schodištěm je zazděný). Zeď je vlhká (cca 40cm tlustá), ale pevná, vlhká mapa se rok co rok rozšiřuje a postupuje vzhůru, obvodová zeď je suchá, nejspíš byla provedena izolace pouze obvodového zdiva. Vlhá je také protilehlá příčka (cca 20cm tlustá). Po deštích jsou stěny vlhké více, přes léto vlhkost lehce ustoupí. Na podlaze i schodišti je položená dlažba, na určitých stěnách (druhá plocha zdi u schodiště v místnosti podél schodiště) předchozí majitel nalepil na zdi polystyren, nejspíš kvůli vlhkosti a "sypání" zdi, tím asi posunul vlhkost z místnosti do schodiště.

Moje otázka zní, jestli by bylo vhodné a adekvátní po částech obě zdi u podlahy navrtat vrtákem (cca 8mm), otvory co nejblíže u sebe a poté je pilou protáhnout a vytvořit drážku, do které bych vložil hliníkové plechy, poté bych mezi plechy natloukl klíny a vše se pokusil opět vyplnit. Snažím se najít řešení které zvládnu sám s prostředky co mám k dispozici, nebo si lehce obstarám (hliníkové plechy, gumové pásy, PVC)

První obrázek je protilehlá příčka od schodiště, druhá je fotka místnosti vpravo od schodiště kde je stěna olepena polystyrenem a nad ním je vidět vlhká mapa, třetí je fotka samotného schodiště a mokrého rohu.

Upraveno autorem před 2 roky
Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

1 odpověď

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.