Nárok na dotace do FV na rodinný dům

Reklama
MS Miloš Svoboda, Ing. @milos.svoboda.ing před 2 roky02.07.2022 10:34:23
Nárok na dotace do FV na rodinný dům

Dobrý den, jsem nováčkem na tomto fóru a mám dotaz ohledně dotace do FV: Postavili jsme si nový dům a vzhledem k situaci s energiemi jsme chtěli využít státní dotaci na instalaci FV na střechu domu. Při jednání s firmami, které realizují FV jsem narazil na problém, že vzhledem k tomu, že náš PENB s FV počítá (byť na domě FV instalovaná není), tak se nárok na dotaci ztrácí, resp. lze o dotaci požádat až do 2 let po kolaudaci domu. Máte-li, někdo s tímto problémem zkušenost, prosím o radu, jak v tomto případě postupovat. Je samozřejmě možné si nechat FV nainstalovat bez dotace, ale pak se návratnost této investice značně prodlužuje. Rovněž mi uniká logika tohoto "nenároku" na dotaci. Prosím o názor. Děkuji. M.Svoboda

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

1 odpověď

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.