Je potřeba nová přípojka?

Rubriky:

Reklama
Linda Benešová @l.ben před 2 roky04.07.2022 09:43:47
Je potřeba nová přípojka?

Dobrý den,
předem chci zdůraznit, že absolutně nerozumím elektrice a přípojkám a proto se chci zeptat. Pořídili jsme si na zahradu k přítelovým rodičům mobilní domek- umístění máme samozřejmě na úřadě schválené. A další věc je elektrika. Původní plán byl táhnout ji od rodičů z domu, stejně tak to má moje sestra na jiném pozemku a vše bez problémů - elektrikář akorát zvýšil jistič (prý jsme měli na celý dvougenerační dům jen šestnáctku a to je hodně málo, dle jeho zděšení) a kabely dotáhl elektriku do mob.domku, kde zřídil akorát novou skřínku s vlastními pojistkami. Problém je, že když se byl (jiný) elektrikář podívat na náš mobilní dům, řekl, že to dům neutáhne - že musíme zažádat o novou přípojku u ČEZu. Tam nám řekli, že to nebude problém, že musíme poslat žádost atd. atd., což bude proces hádám na rok, nebo alespoň to jsem se dočetla. Důvod, proč to nejde táhnout z domu, je prý ten, že ta elektrika v domě je celá v hliníku (což já vůbec nevím, co znamená) a že je to prostě moc. Že by se musela předělat celá elektrika v celém domě. Opravdu je možné, že to někde zkrátka táhnout z domu nejde? Že vážně nestačí větší jistič a musí být nová přípojka?
Moc díky za odpověď.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejlépe hodnocené

Nejnovější příspěvky

6 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.