Opěrná zeď vysoká cca 90cm, z toho nadzemní část jen 38 cm

Reklama
PP Pavel Pšenička @pavel.psenicka před 2 roky04.07.2022 13:49:37
Opěrná zeď vysoká cca 90cm, z toho nadzemní část jen 38 cm

Dobrý den, chtěl bych poradit, děláme za domem vyvýšenou terasu - zvedáme terén kolem domu, máme postavené opěrné zdi vzadu + vepředu zeď a schody (první foto), mezi těmito zdmi jsme chtěli mít obrubník a vysvahovat terén, nyní jsme se rozhodli, abychom sjednotili vzhled, že tyto zdi propojíme. Zeď bude vysoká cca 90cm s tím, že jak se zvedá terén, tak bude asi 52cm z obou stran zasypaná, z jedné strany štěrk a dlažba, z druhé strany štěrk a hlína = nad zemí, opěrná část bude jen 38 cm (2 kostky KB-BLOKu) - foto číslo dvě. Otázka zní, když bude zeď vlastně 52cm "v zemi", jak ji mám založit a postavit, dělat v rostlé zemině další základ 50cm? To potom bude mít základ 1m, kvůli 38cm - to mi přijde jako kravina, ale jak to zafixovat, aby se to v budoucnu, nebo při zasypávání nehnulo? Odkopat cca jen 10-20cm a tam odtud vyjet kostkami? Nebo do nějaké výšky nasypat štěrk, zhutnit ho a tam odtud stavět? Dejme tomu poslední 3 kostky? Jinak terén je rostlá zemina, je tam aspoň 70 let.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

6 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.