Mám projekt na rekonstrukci domu, zateplení, nová krytina. Takže si vybírám stavební firmu na rekonstrukci domu. Stavební firmy již mají zakázky na půl roku dopředu i více. Takže stavební firmy mi budou nabízet termín realizace až příští rok. Jak je to s cenovými nabídka v současné situaci kdy ceny stavebních materiálů kolísají v řádů desítek až stovek procent? Např. stavební firma mi nabídne cenu 1 000 000 Kč. Jenže během následujících 6 měsíců stoupne cena materiálů o 100 000 Kč popř. může také klesnout když je současná cena polystyrénu o 300% vyšší než 2 roky zpátky.
Co si stavební firma může a nemůže dovolit? Může po půl roce po uzavření smlouvy říct že cena materiálu stoupla takže mi řeknou že za dílo zaplatím o 100 000 Kč více? Jak uzavírat smlouvu na stavbu v době kdy jsou ceny stavebních materiálů nevyspytatelné?
3 odpovědi
Zobrazit všechny reakceNevhodný příspěvek
Pokud chcete upozornit redakci na diskusní příspěvek, který svým obsahem porušuje pravidla diskusí na portálu TZB-info, klikněte na tlačítko Odeslat. V diskusích jsou nepřípustné zejména příspěvky vulgární, urážlivé a nesouvisející s tématem dané diskuse.
Vyberte způsob sdílení