Jaké dřevo - pultová střecha (přístřešek na auto) + terasa

Rubriky:

Reklama
PK Petr Ka @petr.ka před 2 roky07.07.2022 10:24:45
Jaké dřevo - pultová střecha (přístřešek na auto) + terasa

Zdravím,
Prosím o radu přítomné, zkušené.

1/ Přístřešek na auto. Rozměry trámu a fošen na přístřešek na auto 5,5 m (vjezdová šířka) x 5m (venkovní rozměry ZB 5,4 x 4,8 m). Vize byla dát dopředu a dozadu trám (20x16?) a na to fošny (16x5-6) s roztečí 60 cm a záklop prkna + lehkou lepenou krytinu. Momentálně je spád na 5m - 25 cm (2,9°). Sněhová a větrná oblast 1-2 nejnižší - Plzeň-jih.

a) budou trámy a fošny dostatečně velké?
b) rozteč fošen malá/velká - otázka spjatá s velikostí
c) sklon dostatečný nebo spíše nedostatečný - případně kolik je minimum a nějaké řešení - rozdílná velikost předního zadního trámu?
d) musí být nějaké zavětrování? Nebo to dostatečně sváže střecha? v ZB jsou až od základu (1m pod terén) 2x 10mm roxory + ve výšce nad zemí +1 ks v celé dílce sloupku (ZB 500x300) s C20 betonem.


2/ na dalších fotkách je příprava pro terasu 5x3m. Plán je dát ve směru ZB (500x300 + 2x 10 roxor) trámy (16x16 cm) dlouhé 3m a mezi ně 4,8m dlouhé fošny (18x6) v rastru 40 cm (udává výrobce terasových prken) a dal bych na to rovnou hoblovaná modřínová prkna tl. 28mm.

a) velikosti trámu se nebojím, ale spíš fošny, budou na terasu dostatečné, aby se to s námi nehoupalo, a mohlo to být zatížený nějakým menším nábytkem?
b) otázka jako výše, je nutné něco zavětrovat? bude nalepené a schované u baráku, ale do baráku kotvit nechci.

Prosím Vás a zároveň Vám mockrát děkuji předem.
Děkuji
Petr

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

64 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.